WŁAŚCIWOŚCI   JAGODY   ACAI

WŁAŚCIWOŚCI JAGODY ACAI

Jagoda  acai  posiada wiele  witamin, minerałów, aminokwasów, pierwiastków i antyoksydantów, czym wprawiła  w zdumienie naukowców. Badano ją wielokrotnie, aby potwierdzić jej fenomenalny skład. W rankingu najzdrowszych pokarmów na świecie zajmuje 1 miejsce. Jednak jest owocem, który bardzo szybko po zerwaniu z palmy po prostu psuje się, dlatego obróbka tego owocu, metodą niepozbawiającą jej składników odżywczych jest bardzo ważna.  Wszystkich antyoksydantów odkryto ok 6 tys, jagoda acai ma ich ok. 3 tys jak żaden inny owoc. Antyoksydanty oczyszczają nasz organizm z wolnych rodników, a te z kolei są przyczyną większości chorób. Niezwykłe jest też to, że jagoda posiada 29 nienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym Omega 6 i Omega 9 w ilości porównywalnej do oliwy z oliwek. Poza tym można by tu wymieniać aminokwasy, witaminy, minerały i za co poszczególne te składniki są odpowiedzialne i co wspomagają w naszym organizmie. Ale to można znaleźć na wielu stronach internetowych. Ja chcę, żebyście zapamiętali, że jagoda acai jest najzdrowsza na świecie. Dajcie ją swoim dzieciom, aby je ustrzec przed infekcjami, chorobami, pijcie ją sami i polecajcie każdemu bliskiemu, którego zdrowie jest dla Was ważne.